Tortilla z kurczakiem, pieczarkami i papryką
Składniki:
4 duże tortille
podwójny filet z kurczaka
1 papryka czerwona
1 cebula
4 duże pieczarki
5 listków kapusty pekińskiej
2 łyżki majonezu
5 plastrów sera
sól, pieprz
papryka mielona słodka i ostra
natka pietruszki
Wykonanie:
Filet kroimy na małe kawałki, smażymy na oleju, dodajemy pokrojoną w kawałki paprykę, cebulę i na koniec pieczarki, smażymy. Następnie całość przekładamy do miski, dodajemy przyprawy, natkę pietruszki, majonez, pokrojone na kawałki plastry sera i poszatkowaną kapustę, mieszamy.
Tortille kroimy na pół, połowę górnej części smarujemy mieszanką wody z mąką (ma być dość gęsta) i zawijamy w rożek :
Nakładamy farsz, tyle by zalepić brzegi, tak by powstał trójkąt.
Zalepione tortille smażymy w głębokim oleju na złoto- brązowy kolor.
Podajemy z ulubionym sosem np. czosnkowym
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz