Sałatka z kurczakiem Gyros
Składniki:
mała kapusta pekińska
filet z kurczaka
1 mały ogórek
kukurydza konserwowa ok. 2 łyżek
groszek konserwowy ok. 2 łyżek
połowa pomidora lub papryki czerwonej
1 plaster ananasa z puszki
sól, pieprz
przyprawa do gyrosa
3 łyżki majonezu
2 łyżeczki ostrej musztardy
Wykonanie:
Kapustę szatkujemy, ogórka, pomidora i ananasa kroimy w kosteczkę, przekładamy do miski razem z kapusta oraz kukurydzą i groszkiem, mieszamy, dodajemy sól, pieprz, majonez i musztardę.
Filet kroimy na małe kawałki, przyprawiamy solą, pieprzem i przyprawą do gyrosa i smażymy na patelni z dodatkiem oleju na złoto- brązowy kolor. Następnie usmażonego kurczaka przekładamy do miski z pozostałymi składnikami i mieszamy, by wszystko się połączyło.
* Można podawać bez dodatków, z chlebem lub jako farsz do sandwich'ów lub naleśników.
Etykiety:
Dodatki,
Na diecie,
Na obiad,
sałatki i surówki,
Wszystkie
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Naleśniki z gyrosem? Musze wypróbować.
OdpowiedzUsuńuwielbiam gyrosa, ale o tym żeby podać z naleśnikami nigdy nie pomyślałem :D
OdpowiedzUsuńPozdrawiam i zapraszam do siebie.
Z naleśnikami smakuje bardzo fajnie, a jeśli to zapieczemy to jeszcze lepiej, warto spróbować :)
UsuńZ nalesnikami super smak! Zawsze jedliśmy naleśniki na słodko, a teraz często robię właśnie z gyrosem
OdpowiedzUsuń