Składniki:
ciasto: forma 24x24
8 łyżek oleju i 8 soku z pomarańczy
szklanka cukru
szklanka mąki
4 jajka
proszek do pieczenia
aromat do ciast pomarańczowy
3 łyżki kakao
100 g posiekanej czekolady
Pianka:
250g pianek Marshmallows
łyżka masła
3 łyżki mleka
dodatkowo:
galaretka wiśniowa lub pomarańczowa
pomarańcza
Wykonanie:
Żółtka utrzeć z cukrem, dodać olej, wodę, kilka kropel aromatu, mąkę z proszkiem do pieczenia i ubitą na sztywno pianę, wymieszać i dodać posiekana czekoladę. Piec w 180 st. 45 min lub do tzw. suchego patyczka.
Pianki rozpuścić w kąpieli wodnej z dodatkiem masła i mleka, wymieszać i wlać na ostudzone ciasto.
Na wierzch ułożyć pokrojoną w plasterki pomarańczę i wylać tężejącą galaretkę. Schłodzić.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz