Tortilla z kurczakiem, pieczarkami i papryką






Składniki:

4 duże tortille
podwójny filet z kurczaka
1 papryka czerwona
1 cebula
4 duże pieczarki
5 listków kapusty pekińskiej
2 łyżki majonezu
5 plastrów sera
sól, pieprz
papryka mielona słodka i ostra
natka pietruszki

Wykonanie:

Filet kroimy na małe kawałki, smażymy na oleju, dodajemy pokrojoną w kawałki paprykę, cebulę i na koniec pieczarki, smażymy. Następnie całość przekładamy do miski, dodajemy przyprawy, natkę pietruszki, majonez, pokrojone na kawałki plastry sera i poszatkowaną kapustę, mieszamy.
Tortille kroimy na pół, połowę górnej części smarujemy mieszanką wody z mąką (ma być dość gęsta) i zawijamy w rożek :

Nakładamy farsz, tyle by zalepić brzegi, tak by powstał trójkąt.

Zalepione tortille smażymy w głębokim oleju na złoto- brązowy kolor.

Podajemy z ulubionym sosem np. czosnkowym

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz