Kebab


Składniki;
4 duże bułki pszenne
pół główki kapusty białej lub pekińskiej
ogórek
pomidor
podwójna pierś z kurczaka
przyprawa do kebaba
pół łyżeczki soli
2 łyżki cukru
2 łyżki octu
pieprz
majonez + chili lub ulubiony sos np. czosnkowy

Wykonanie:
Kapustę szatkujemy, posypujemy solą, cukrem i doprawiamy octem, mieszamy i odstawiamy na pół godziny.
Piersi kroimy w kosteczkę, przyprawiamy solą, pieprzem i przyprawą do kebaba, smażymy na oleju.
Pomidora i ogórka kroimy na plasterki, bułkę przekrawamy do połowy i przypiekamy w zamykanym grillu lub spłaszczając na patelni.
Do środka bułki kładziemy pomidora, ogórka, nakładamy kapustę i upieczony filet, polewamy sosem.
SMACZNEGO!

2 komentarze:

  1. Super przepis, zrobię dzisiaj dzieciakom.

    OdpowiedzUsuń
  2. Pyszny, zrobiłam na urodzinach córki, maluchy zachwycone

    OdpowiedzUsuń