Pasta jajeczna z szynką i pieczarkami


Składniki:
10 jajek
100g szynki wędzonej
2 małe ogórki kiszone
3 pieczarki
1 marchewka
1 pietruszka
1 cebula
2 łyżki majonezu
2 łyżeczki ostrej musztardy
sól, pieprz

Wykonanie:
Jajka ugotować na twardo, oskubać. Pieczarki, marchewkę i pietruszkę ugotować, cebulę obrać.
Jajka, szynkę, warzywa i ogórki zmielić w maszynce, doprawić solą i pieprzem, dodać musztardę i majonez, wymieszać i wstawić do lodówki do schłodzenia.

3 komentarze:

  1. Do chlebka idealna.

    OdpowiedzUsuń
  2. Powiem Ci, że tą pastą nadziałam kurczaka i upiekłam- wyszło super.

    OdpowiedzUsuń
  3. Przepis wydrukowany, czeka na Święta napewno zrobię

    OdpowiedzUsuń