Ryba po grecku


Składniki:
1 kg filetów lub kostki mintaja
0, 5 kg cebuli
0, 5 kg marchewki
2 jajka
mąka
sól, pieprz
2 łyżeczki cukru
100 ml wody
2 łyżki koncentratu pomidorowego
2 łyżki ostrego keczupu

Wykonanie:
Rybę doprawiamy solą i pieprzem, obtaczamy w jajku i mące, smażymy na złoty kolor.
Marchewkę obieramy, ścieramy na tarce o grubych oczkach, podlewamy wodą i dusimy do miękkości.
Cebulę kroimy w plasterki, smażymy na odrobinie oleju, dodajemy do marchewki, doprawiamy sola, pieprzem i cukrem. Gdy całość zmięknie dodajemy koncentrat i keczup, mieszamy i chwilę jeszcze gotujemy, by woda odparowała.
Do miseczki nakładamy kolejno warzywa, na warzywa rybę, warzywa itd.
SMACZNEGO!

* Podajemy na ciepło lub zimno.

1 komentarz: