Pier(w)si na warzywie, czyli sałatka z filetem kurczaka

.
Sałatka z kurczaka



Składniki:
- kapusta pekińska
- 5 kiszonych ogórków
- puszka kukurydzy konserwowej
- papryka czerwona
- koperek
- 2 łyżki majonezu
- łyżka octu
- jedna podwójna pierś z kurczaka
- olej do smażenia
- sól, pieprz, papryka ostra
- cukier

Wykonanie:
Piersi kroimy w kostkę, przyprawiamy solą, pieprzem i papryką ostrą, smażymy na oleju, aż się zrumieni, potem na chwilę dodajemy pokrojoną w słupki paprykę- jeszcze chwilę smażymy.
Kapustę szatkujemy, kładziemy do dużej miski, dodajemy kukurydzę, pokrojone w kostkę ogórki, troszkę  cukru oraz ocet, posiekany na drobno koperek i mieszamy. Dodajemy kurczaka z papryką oraz majonez- mieszamy i gotowe...
Sałatka smakuje dobrze na zimno jak i na ciepło...
Z podanych składników wychodzi jej dość sporo, ale dość długo zachowuje świeżość...
SMACZNEGO

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz