Gofry- chrupiące i puszyste
Składniki:
1 i 1/3 szklanki mleka
1 szklanka mąki pszennej
0,5 szklanki mąki ziemniaczanej
szczypta soli
3 łyżeczki cukru pudru
opakowanie cukru waniliowego
0,5 szklanki oleju roślinnego
2 jajka
pół łyżeczki proszku do pieczenia
Wykonanie:
Wszystkie składniki połączyć miksując(gotową masę odstawić na 10 min, by ciasto odpoczęło), gofrownicę nagrzać, chochelką dokładnie rozprowadzać ciasto po całej powierzchni i piec ok. 3- 4 minut.
SMACZNEGO
* Podawać z owocami, cukrem, bitą śmietaną, syropem klonowym lub miodem.
* Gofry bez dodatku cukru możemy podać z usmażonym na patelni mięsem mielonym, kurczakiem z ananasem, warzywami itp.
Etykiety:
Ciasta i desery,
Dodatki,
Na obiad,
Wigilia i Boże Narodzenie,
Wszystkie
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Faktycznie wychodzą idealnie, mogę tylko polecać
OdpowiedzUsuńDziękuję :) i cieszę się bardzo, że smakowały.
UsuńZrobione, zjedzone, przepyszne, podane z bitą śmietaną, na pewno jeszcze nie raz skorzystam.
OdpowiedzUsuń