Prosty i mimo wyluzowania pałek łatwy przepis...
6 pałek z kurczaka
natka pietruszki
czosnek ok. 2-3 ząbki
sól, pieprz
2 łyżki jogurtu naturalnego
2 łyżki wody
papryczka chili
kasza manna
Pałki umyć, osuszyć. Delikatnie zdjąć skórę z mięsa, pomagając sobie nożem. Kość w udku złamać przy końcu pałki, wyjąc mięso. Obrać je z kości, posiekać lub zmielić. Do zmielonego mięsa dodać przyprawy, jogurt, wodę i kaszę mannę. Wszystko razem dokładnie wymieszać na jednolitą masę. Farszem napełnić skórę, końce zaszyć. Piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 st. C przez około 60 minut.
Danie idealne do mizerii z ogórków i młodych ziemniaczków... smacznego
Są kości w środku czy mam tylko skórę zaszyc z farszem? Dziękuję z góry za odpowiedź
OdpowiedzUsuńMożna zostawić tą największą kość lub całkowicie wyjąć. Ja jednak zostawiam, wtedy kształt pałki pozostaje, pozdrawiam :)
Usuń