Składniki:
200 ml mleka 0, 5%
8 łyżek maizeny lub mąki kukurydzianej (ja dałam mąkę)
6 łyżek mleka w proszku
4 jajka
proszek do pieczenia
6- 7 łyżek słodzika w proszku (jeśli chcemy b. słodkie)
kakao
aromat rumowy
pół szklanki wiórków kokosowych
Z białek ubić sztywną pianę, dodać utarte ze słodzikiem żółtka i resztę składników, wymieszać do uzyskania jednolitej konsystencji. Przelać na keksówkę i piec ok. 60 minut w 160st.
Masa:
Budyń śmietankowy
3 szklanki mleka 0, 5
3 łyżki słodzika w proszku
Wiśnie wydrążone
Budyń ugotować wg przepisu na opakowaniu ze słodzikiem zamiast cukru. Upieczone ciasto wystudzić, przekroić na 3 plastry, na pierwszy wyłożyć połowę masy, przykryć drugim, wyłożyć drugą połowę masy dodać wiśnie i przykryć ostatnim.
Włożyć na 1h do lodówki.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz