Pasta jajeczna z rybą
Składniki:
5 ugotowanych na twardo jajek
puszka filetów z makreli w oleju
cebula
łyżka majonezu
sól, pieprz
Do miski przekładamy filety z makreli, jajka, dodajemy startą na tarce cebulę, majonez, sól i pieprz do smaku. Całość blendujemy lub mielimy widelcem. Odstawiamy na chwilę do lodówki.
Pastę możemy jeść np. z chlebem lub napełniając nią połówki ugotowanych białek.
Podobną pastę na bazie jajek możemy zrobić również z dodatkiem gotowanego mięsa, szynki, warzyw (zamiast ryby) itd. wtedy składniki przepuszczamy przez maszynkę do mielenia.
Etykiety:
Dodatki,
sałatki i surówki,
Wielkanoc,
Wszystkie
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Mama taką robiła, chyba muszę zrobić niebawem;)
OdpowiedzUsuńA mnie nauczył tata, zawsze ją robimy jak przyjdzie smaczek :)
Usuń