Składniki:
Wykonanie:
- Otręby zmielić na puch. Wymieszać ze skrobią, drożdżami i szczyptą soli, następnie dodać jajko i ciepłe mleko. Dokładnie wyrobić ciasto (będzie dość rzadkie), przełożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i odstawić na minimum pół godziny w ciepłe miejsce.
- Następnie posmarować dokładnie przecierem pomidorowym i posypać oregano. Kurczaka pokroić w drobną kostkę, doprawić do smaku i podsmażyć na suchej patelni. Pieczarki pokroić w ćwiartki, paprykę - w kostkę. Równomiernie rozłożyć dodatki, starając się przykryć także brzegi.
- Piec około 20 minut w temperaturze 180 stopni (uważając, aby brzegi nie spiekły się zbyt mocno :)).
- Podawać ze świeżą rukolą.
Ciasto tak jak wyżej,
pomidorki, ogórek kiszony, bazylia, kurczak, czerwona papryka, szynka z indyka, ser wiejski, przecier pomidorowy
serek wiejski podpiekamy na teflonie i nakładamy na wierzch pizzy.
Przecier mieszamy z odrobiną słodzika, solą i bazylia, polewamy na ciasto i na dodatki odrobinę.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz