Szybki sernik na zimno z krówkową śnieżką
Składniki:
opakowanie sernika błyskawicznego
opakowanie śnieżki o smaku krówek lub śnieżka śmietankowa i łyżka kakao rozpuszczalnego
100 ml cappuccino
800 ml mleka
okrągłe biszkopty
Wykonanie:
Każdy biszkopt namoczyć w cappuccino i ułożyć na spód tortownicy (24cm). Sernik przygotować zgodnie z przepisem na opakowaniu i wlać na biszkopty.
Śnieżkę przygotować zgodnie z opisem na opakowaniu i udekorować nią wierzch ciasta.
Chłodzić 2h w lodówce i przed podaniem posypać startą czekoladą.
* Przed podaniem sernik można polać konfiturą z wiśni lub truskawek.
Etykiety:
Ciasta i desery,
Na diecie,
Wielkanoc,
Wigilia i Boże Narodzenie,
Wszystkie
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
to zdecydowanie moje smaki, pysznie wygląda :)
OdpowiedzUsuńA najlepiej smakuje z wiśniową konfiturą...
Usuń