Filety z kurczaka nadziane boczkiem, śliwką i pieczarkami
Składniki:
na 4 roladki:
4 pojedyncze filety drobiowe
6 pieczarek
100g boczku wędzonego
5 suszonych śliwek
1 cebula
1 jajko
sól, pieprz
papryka ostra
olej do smażenia
Wykonanie:
W filetach robimy kieszonkę wzdłuż, boczek kroimy w kostkę, wrzucamy na patelnię i smażymy, aż tłuszcz się roztopi, do boczku wrzucamy kolejno pokrojoną w kostkę cebulę, pokrojone drobno pieczarki, zdejmujemy z ognia i całość mieszamy z pokrojonymi w kosteczkę śliwkami i rozbełtanym jajkiem, doprawiamy solą, pieprzem i papryką. Do każdej kieszonki wkładamy farsz i zawijamy tak by brzegi mięsa lekko na siebie nachodziły. Przygotowane filety owijamy sznurkiem, by farsz nie wypływał, oprószamy solą i pieprzem i smażymy na złoty kolor.
* Roladki idealnie komponują się z pure z ziemniaków i wiosenną surówką
Etykiety:
Na diecie,
Na obiad,
Wielkanoc,
Wigilia i Boże Narodzenie,
Wszystkie
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Ale pięknie wyglądają, skuszę się i po pracy przygotuję.
OdpowiedzUsuńZachęcam z całego serca :P
Usuń