Babeczki czekoladowe



Składniki:
  • 250g masła
  • 120g gorzkiej czekolady
  • szklanka ciemnego kakao
  • 2 niepełne szklanki mąki
  • łyżeczka proszku do pieczenia
  • 4 jajka
  • 2 szklanki cukru- niepełne
  • szczypta soli
  • szklanka śmietany 18%


W rondelku rozpuścić masło i czekoladę, dodać kakao, odstawić do wystygnięcia. 
Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia.
Jajka wymieszać dokładnie z cukrem, aromatem, szczyptą soli. 
Do jajek dodać przestudzoną masę czekoladową, połowę mąki, szklankę śmietany i resztę mąki. 
Masę przelać do foremek (w środek możemy włożyć np. po jednej wiśni bez pestki lub malinie). 
Piec w 180st. ok. 20 min (do tzw. suchego patyczka)... Smacznego ;)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz