Babka piaskowa z bezikiem i czekoladą









Składniki:
4 jajka
1 szklanka cukru
1 szklanka mąki pszennej
1 szklanka mąki ziemniaczanej
1 szklanka oleju
łyżeczka proszku do pieczenia
aromat 
8 białek
pół szklanki cukru
2 łyżki mąki ziemniaczanej
wiśnie bez pestek
3-4 łyżki wiórków kokosowych
100 g rozpuszczonej czekolady

Jajka ubić z cukrem, dodać mąki, proszek do pieczenia, wymieszać, na koniec dodać olej i aromat. Potem dodać roztopioną czekoladę, lekko wymieszać. Ciasto wylać na tortownicę. Na ciasto ułożyć wiśnie, posypać wiórkami kokosowymi. Z białek ubić pianę, dodać cukier i mąkę, wyłożyć na ciasto. Piec do tzw. suchego patyczka w 180st. 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz