Pasta jajeczna z rybą


Składniki:

5 ugotowanych na twardo jajek
puszka filetów z makreli w oleju
cebula
łyżka majonezu
sól, pieprz


Do miski przekładamy filety z makreli, jajka, dodajemy startą na tarce cebulę, majonez, sól i pieprz do smaku. Całość blendujemy lub mielimy widelcem. Odstawiamy na chwilę do lodówki.
Pastę możemy jeść np. z chlebem lub napełniając nią połówki ugotowanych białek.

Podobną pastę na bazie jajek możemy zrobić również z dodatkiem gotowanego mięsa, szynki, warzyw (zamiast ryby) itd. wtedy składniki przepuszczamy przez maszynkę do mielenia.

2 komentarze:

  1. Mama taką robiła, chyba muszę zrobić niebawem;)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. A mnie nauczył tata, zawsze ją robimy jak przyjdzie smaczek :)

      Usuń