Wątróbka z sałatą rzymską



Składniki:

- 40 dag wątróbki z indyka
- duża sałata
- sok z 1/2 cytryny
- ząbek czosnku
- po łyżeczce szczypiorku i natki pietruszki
- łyżeczka musztardy
- łyżeczka octu
- sól, pieprz
Wykonanie:

1. Z sałaty wybrać najmniejsze i najdelikatniejsze liście.
2. Czosnek obrać i drobno posiekać. Dodać musztardę i ocet oraz sok z cytryny, wymieszać. Następnie dodać drobno posiekaną zieleninę i wymieszać.
3. Wątróbkę usmażyć na teflonie, przyprawić solą i pieprzem.
4. Usmażoną wątróbkę pokroić w plastry i polać sosem. Całość przybrać sałatą.
Na zdjęciu do dekoracji użyłam skórki pomarańczowej- tego nie jemy ;)
Doskonale z tym daniem komponuje się sos przygotowany z ugotowanych na twardo jajek, chrzanu i jogurtu naturalnego 0%
Takie danie to same witaminy, doskonałe źródło wit. A, B1 i PP..... S M A C Z N E G O


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz