Cardon bleu




Składniki:
podwójna pierś z kurczaka
2 plastry szynki indyczej
pieprz, vegeta
2 plasterki pomidora
2 plasterki żółtego sera (np. piórko) o 2% zawartości tłuszczu
jajko
mąka kukurydziana

Wykonanie:
Piersi z kurczaka podzielić na 4 kawałki, rozbić (jak na schabowe), przyprawić. Na dwa rozbite kawałki położyć szynkę, ser i pomidora, przykryć pozostałymi dwoma kawałkami. * By przygotowany cardon bleu się nie rozpadł spinamy wykałaczkami lub obwiązujemy nitką (ja obwiązałam solidnie nitką). Jajko wymieszać z odrobinką wody i szczyptą soli. Kotlety panierować najpierw w jaju, potem w mące kukurydzianej. Obsmażyć na teflonie, aż się zarumienią, potem przełożyć do piekarnika i piec do miękkości.
W zależności od wielkości, u mnie dość duże piekły się ok. 25 min.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz